Martin Attila blogja

Ingatlan felújítása az eladás előtt

Ingatlan felújítása az eladás előtt – pro és kontra

Eljöhet az ember életében az az idő, amikor egy tulajdonában lévő ingatlan eladása mellett dönt. Lehet szó egy régebb óta kiadott lakásról, egy nyaralóról vagy akár egy örökölt ingatlanról is, ahogy arról már korábbi cikkemben írtam. Ilyenkor érdemes számos aspektusból megvizsgálni a felújítás létjogosultságát. Mennyibe is fog kerülni pontosan? Ismerek olyan szakembert, akiben megbízok? Megéri a ráfordítás egyáltalán?

Olvasd tovább
Az öröklési illeték mértéke

Örökölt ingatlan 2. rész

Cikksorozatunk első részében górcső alá vettük az örökölt ingatlan kapcsán felmerülő hagyatéki eljárás menetét, valamint azt, hogy hogyan lehet időt – és ezzel pénzt – spórolni az ingatlan eladásának gondos megtervezésével. Jelen blogcikkünkben az öröklési illetékkel és az eladás után minket terhelő adókkal fogunk foglalkozni.

Olvasd tovább
Örökölt ingatlan

Örökölt ingatlan 1. rész

Az örökléssel kapcsolatos témákat legtöbbször tabuként kezeljük, és emiatt sokunkat felkészületlenül ér a hirtelen bekövetkező tragédia. Ezzel rengeteg energiát, időt és pénzt veszíthetünk egy öröklött ingatlan esetén, ugyanis ennek eladása nem csak érzelmi oldalról megterhelő, de számos szervezési feladattal is jár. Hogyan zajlik tehát a procedúra, ha örököltünk egy ingatlant?

Olvasd tovább